Om

De två inramade rutorna nedan visas som två kolumner när skärmen är i full bredd (1024px). Denna rutan visas inte alls. Redigera texter och bilder i respektive ruta så att de får samma längd. Du kan radera denna text när du förstått hur du skall göra. Linjen runt rutorna syns inte heller på hemsidan
Hilda prövade yoga första gången 1997. Prövade olika metoder som Iyengar yoga och Kundalini yoga. Ashtanga vinyasa yoga metoden var den form av yoga som kändes rätt. Hilda har praktiserat metoden i sedan 1999.
Har har i grunden en 3-årig yogalärarutbildning för Maria Boox och Lotta Bertilsson på Yogashala i Stockholm.
Hilda har sedan 2001 rest regelbundet till Mysore i södra Indien för att studera för ashtanga yogans grundare, Sri K. Pattabhi Jois och Sharath Rangaswamy. Hilda är auktoriserad och godkänd att undervisa i ashtanga yoga. Under åren har hon också vidareutbildat sig för ett antal internationellt erkända lärare på godkända Teacher Training kurser.
Förutom sina studier på KPJAYI i Mysore är Ron Reed & Marla Meenakshi Joy och Maty Ezraty de lärare som inspirerar undervisningen.
Hilda började undervisa 2003 och har varit lärare på b l a Yogashala, Atmajyoti, Yogayama och Sturebadet.

OM PETROUCHKA DANIELSSON:
Petrouchka provade på yoga första gången 1999, i form av kundalini och hatha yoga. Fann ashtanga yogan hos Hilda för 11 år sedan och utövar metoden regelbundet. Har under 4 terminer gått en fördjupad utbildning för Hilda. Utbildningen har varit 600 h och inkluderar pedagogik, anatomi, handledd undervisning och assistering på ashtanga och hatha yoga klasser. Undervisning: Det som tilltalar mig med ashtanga yoga är det fokus som läggs på att balansera styrka och flexibiltet, samt dess andningssystem som är meditativt och avslappnande. Yoga kan erbjuda något för alla. Jag anser att yoga är ett bra komplement till annan träning och att yoga lindrar våra annars så stressiga och prestationsfyllda liv. Petrouchka har vidareutbildat sig i Yinyoga för Sarah Powers och Sofie Ringsten (yogayama). Andra lärare som inspirerar mig är Chuck Miller, Ron Reid & Marla Meenakshi Joy, Annie Carpenter, Viveka Blom Nygren och Jax Lysycia.

OM MALIN LOOFT NYQUIST:
Malin började ashtanga vinyasa yoga för Charlotte Lindström för 10 år sedan och fann sig hemma direkt i metoden. Har yogat kontinuerligt för Hilda sedan 5 år. Har under 4 terminer gått en fördjupad utbildning för Hilda. Utbildningen har varit 600 h och inkluderar pedagogik, anatomi, handledd undervisning och assistering på ashtanga och hatha yoga klasser. Undervisning: För mig är yogan utvecklande och utmanande för kropp och själ. Yogan ger mig mer stabilitet i livet. Jag vill förmedla kroppskännedom genom yogan. Har vi den får vi mer respekt och kännedom om oss själva. Att må bra av yogan är viktigt även när man klivit av mattan. Andra lärare som inspirerar mig är Viveka Blom Nygren, Karin Björkegren Jones och Petri Räisänen.

OM CECILIA WERGENI:
Cecilia började yoga för 12 år sedan. Idag är yogan en viktig del i Cecilias liv. Cecilia har yogat för Hilda i 6 år. Har under 4 terminer gått en fördjupad utbildning för Hilda. Utbildningen har varit 600 h och inkluderar pedagogik, anatomi, handledd undervisning och assistering på ashtanga och hatha yoga klasser. Undervisning: Hildas sätt att arbeta utifrån den egna kroppens förmåga inspirerar mig mycket, både i den egna träningen och i de klasser jag själv undervisar. För mig är yogan ett fantastiskt verktyg för att verkligen lära känna sin kropp och samtidigt stilla sitt sinne. Cecilia driver också Vaxholms yogacenter. Andra lärare som inspirerar mig är Ron Reid och Marla Meenakshi Joy, R. Sharath Jois, Petri Räisänen, Hanna Larsson, Anthony och Rebecca Benenati.

NY YOGALOKAL:
I Januari 2015 öppnade studion i nya lokaler på Stocksundstorg.
Lokalen har ett större yogarum och generös takhöjd. Naturligt ljusinsläpp från stora fönster som vetter ut mot torget. Ljusa nylagda trägolv och vita väggar förstärker det naturliga ljuset i studion. Två separata omklädningsrum med möjligheten att duscha före och efter yogan.

Hildas lokal