Klass, Kurs & Utbildning


Vår undervisning består av både instruktioner och mjuka fysiska justeringar. Vår ambition är att undervisningen är så tydlig som möjligt för att ge bästa kvalitet.

Ashtanga vinyasa yoga – En dynamisk form av yoga där andning och rörelser (asanas) binds samman i ett flöde. Systemet av andning och rörelse kallas vinyasa. Yogan är mycket fysisk och man blir ordentligt varm. Sekvensen inleds med solhälsningar och stående positioner. Här byggs styrka, smidighet och fokus. Därefter läggs de sittande positionerna till och sedan de avslutande positionerna. Metoden består av olika nivåer så att vissa positioner byts ut/läggs till beroende på vilken nivå man gör. Det viktigaste är att långsamt bygga styrka och utföra samma positioner under en längre tid. Det unika i metoden är den individuella undervisningen, där man lättare kan möta elevens behov. Den mer individuella undervisningen sker på mysoreklasserna, vilket betyder att man utövar sin specifika sekvens och blir undervisad enskilt.

Grundkurs/Fortsättning – En grundläggande ledd ashtangaklass anpassad efter deltagarnas nivåer. Regelbundna teknikfördjupningar, deltagarna får så småningom börja lära sig ordningen på sekvensen för individuell undervisning som kallas för mysore. Grundnivå/fortsättningsnivå.

Fortsättning & mysore – En ledd och delvis ledd ashtangaklass.
Mysore (selfpractice) är för de som är bekanta med sekvensen och vana utövare. Fortsättning/avancerad nivå.

Mysore – På denna ashtangaklass utövar du din sekvens på egen hand och får individuell undervisning. Varje termin ingår gemensamma teknikgenomgångar med olika teman (vissa tisdagar). Passar dig som kan göra solhälsningarna på egen hand. Fortsättning/Avancerad nivå.

Bilder på Hilda i olika yogaställningar

Ashtangayoga är en av de mest fysiska yogametoderna. Vi erbjuder nybörjare, fortsättning och avancerad nivå.


Hathayoga – Hathayoga är den fysiska yogan med dess olika asanas (fysiska övningar), pranayama (andningsövningar) och meditation. Ur hathayogan har utvecklats en mängd olika yogaformer som ashtangayoga, vinyasayoga och yinyoga. Hathayoga är därmed grunden till annan yoga, likt stammen på ett träd med många grenar. Syftet är att skapa balans i kropp, sinne och själ.

Klasserna har olika upplägg beroende på lärare, men de innehåller alltid asanas (fysiska positioner), och ofta även pranayama (andningsövningar) och meditation. Tempot är ofta lugnare med möjlighet att utforska varje position och dess olika lager under lite längre stunder. Alla övningar går att anpassa utifrån varje deltagares individuella förutsättningar. Hathayoga passar därför lika bra för dig som är ny inför yoga som dig som är mer erfaren yogautövare. Finns både som grund och fortsättning.

Hathayoga Core & Stabilitet – Hathayoga core& stabilitet har störst fokus på att bygga upp kontakt, styrka och stabilitet i den djupt liggande muskulaturen i bäckenbotten, bål, rygg samt axlar och nacke. Baserat på traditionell yoga och pilates. Alla nivåer.

Hatha Core & Yin yoga –Vi börjar med det dynamiska från hatha yoga och går sedan över till det stillsamma från yinyogan. Alla nivåer.

KAP  (Kundalini Activation Process)KAP är en direkt energiöverföring av kundalini (livskraft) och non-duality (högre medvetandetillstånd/oneness).

Under KAP genomgår din kropp och ditt sinne en djupgående transformation. Det är en kraftfull men snäll aktivering där energin gradvis byggs upp vilket gör att du får precis det du behöver vid varje tillfälle utan att ditt system chockas. KAP hjälper energin att flöda friare inom dig så att du kan komma i djupare kontakt med din sanna essens och inre kraft, och släppa taget om gamla mönster och tankesätt som inte längre tjänar dig.

VAD HÄNDER UNDER EN KLASS?

Under en KAP-klass ligger du ner på en yogamatta. Det spelas härlig, hög musik och facilitatorn, Yvette, rör eller trycker på några av chakra-eller meridianpunkterna på din kropp för att aktivera energin inom dig.

När livskraften väcks och blockeringar börjar lösas upp kan olika rörelser och sensationer förekomma, du kan exempelvis uppleva;

▪️spontana rörelser

▪️känslomässiga releaser 

▪️visioner, ljus, bilder, former

▪️olika sensationer som värme och kyla i kroppen

▪️olika medvetande tillstånd, Bliss eller non-duality

▪️djup avslappning

Det enda du behöver göra är att slappna av, ta emot energin och låta allt som vill få komma upp till ytan – helt enkelt att SURRENDER 

Varje KAP-session är en unik och personlig upplevelse. Det som händer på mattan är verkligen underbart och frigörande, men oavsett hur din stund på mattan blir, är det som verkligen spelar roll vad som händer efter att du lämnat rummet. På insidan sker olika processer som har potential att leda till långsiktiga positiva förändringar i ens liv. Många upplever att KAP är en frigörande, renande och läkande process. Den stärker intuitionen och för dig närmare ditt sanna jag/ditt hjärta. Djupare insikter, mindre rädsla och en känsla av FLOW är några av de saker som många upplever när de regelbundet deltar i KAP-klasser regelbundet.

FÖRBEREDELSER

✔️Kom gärna 5-10 minuter innan klassen startar så att du hinner landa

✔️Bär sköna, bekväma kläder

✔️Undvik att äta en stor måltid 2-3 timmar innan klassen

✔️Undvik koffein under dagen

Ej lämpligt för dig som;

▫️är gravid i 3:e trimestern

▫️är under 18 år

▫️är påverkad av alkohol eller droger

▫️har epilepsi eller har en historia av psykos

Efter en KAP-klass är det viktigt att lyssna på sin kropp och ge den vad den behöver. Tänk även på att dricka mycket vatten eftersom KAP-energin är väldigt utrensande.

Det här är en gruppaktivering. Ingen tidigare erfarenhet av energiarbete eller liknande behövs, allt du behöver är att komma med ett nyfiket och öppet sinne! Det finns även möjlighet att boka en privat KAP-session.

Mjuk Vinyasa Flow – Vi övar styrka, rörlighet, balans och smidighet i ett lugnt och skönt flöde, hela tiden med andning och närvaro i fokus. Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan och klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Genom klassen rör du dig på det sätt som känns rätt för dig och din kropp och du gör rörelserna efter din förmåga och dagsform. Om någon position skulle kännas för svår eller obekväm hjälper vi dig att modifiera positionen så att den passar just dig. Alla nivåer.

Vinyasa flow- En lite mer fysiskt utmanande form av
hathayoga. Dynamiska sekvenser och flöden binds samman med andning. Se även beskrivning ovan av Mjuk Vinyasa Flow.
Alla nivåer.

Yoga för män – En hathayoga mer anpassad för män med betoning på stretch, smidighet samt träna upp styrka i bål och rygg. Se även beskrivning ovan av hathayoga.

Yoga med Bollar – En lugn och mjuk yogaklass för att släppa på fysiska och mentala spänningar. Vi använder yogabollar (mjukare och/eller hårdare triggerbollar) för att mjuka upp muskler och bindväv, öka blodcirkulationen och frigöra energi. Med hjälp av trycket från bollarna utforskar vi samtidigt den inre världen samt olika beteenden, mönster och förhållningssätt i livet. I denna process tar vi hjälp av andningen för att kroppen ska kunna slappna av. Varje klass innehåller också mer eller mindre fysiska rörelser med kroppen av enklare slag. Klassen passar alla, oavsett tidigare erfarenhet av yoga.
Alla nivåer.

Yoga Nidra – Yogisk sömn. En djupt avslappnande och meditativ form av yoga. Den utförs i stillhet, och du ligger eller sitter så bekvämt som möjligt under hela klassen. Filtar, kuddar och bolster används för att hjälpa dig att slappna av och hålla värmen. Förhoppningen är att du ska få utforska gränslandet mellan sömn och vakenhet, ett tillstånd då du kan uppleva att du sover samtidigt som du är medveten om vad som sägs.

Yoga Nidra passar de allra flesta, men kan vara särskilt hjälpsamt vid höga stressnivåer, utmattning, sömnsvårigheter eller om du behöver öva på att ta hand om dig själv och visa dig själv omtanke och medkänsla. Yoga Nidra lugnar nervsystemet och ger dig en stunds välbehövlig vila och återhämtning.
Alla nivåer.

Hathayoga är en fysisk yoga. Vi har nybörjarnivå, fortsättning och avancerad.


Yinyoga – En mjuk och samtidigt kraftfull yogaform där fokus ligger på att stimulera kroppens djupa bindväv kring lederna. Djup stretch där positionerna hålls under en längre stund. Avslappnande och stärkande. Yin yoga är för alla och är ett ypperligt komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och dina behov. Alla nivåer.

Yinyoga är för alla och passar bäst som komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och behov. Alla nivåer.


På gång våren 2024:

WORKSHOP – YOGANS ÅTTA DELAR

Du vet säkert att asanas är de fysiska yogapositioner vi utför under våra klasser. Du kanske även känner till pranayama, yogiska andningstekniker. Men visste du att yoga ursprungligen var menat att vara en hel livsstil? Yoga Sutra är en skrift av Patanjali som beskriver de åtta delarna. Det är en guide till hur du lever ett meningsfullt och målmedvetet liv.

Patanjali definierade de åtta delarna som yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana och samadhi. De bildar en sekvens från det yttre till det inre.

Lär dig mer om de olika delarna och hur du kan göra dem till en del av din yogapraktik. Under denna workshop går vi igenom de åtta delarna och får sedan prova att föra in några av dem i en mjuk, ledd klass.

Vi startar med en pranayama, fortsätter sedan med teori och avslutar med en kortare ledd klass.

Datum: kommer snart
Tid:
Lärare: Sarah Fürstenbach
Pris: 450 kr

Boka din plats här, eller mejla info@yogaochinrebalans.se


Välkommen till oss oavsett om du vill yoga varje dag eller någon gång ibland. Yogastudion finns i Stocksund, Danderyd, 100 meter från Ica Tornet.

Kom igång genom att boka din plats – gå till sidan Boka och skapa ett konto. I butiken kan du sedan välja klippkort, terminskort eller en kurs.

Fördjupa din egen yoga. Våra utbildningar passar dig som vill utveckla sin egen praktik och/eller undervisning.