Klass, Kurs & Utbildning


Vår undervisning består av både instruktioner och mjuka fysiska justeringar. Vår ambition är att undervisningen är så tydlig som möjligt för att ge bästa kvalitet.

Ashtanga vinyasa yoga:är en dynamisk form av yoga, där andning och rörelser (asanas) binds samman i ett flöde. Systemet av andning och rörelse kallas vinyasa. Yogan är mycket fysisk och man blir varm ordentligt. Sekvensen inleds med solhälsningar och stående positioner. Här byggs styrka, smidighet och fokus. Därefter läggs de sittande positionerna till och de avslutande positionerna. Metoden består av olika nivåer, så att vissa positioner byts ut beroende på vilken nivå man gör. Det viktigaste är att långsamt bygga styrka och utföra samma positioner under en längre tid. Det unika i metoden är den individuella undervisningen, där man lättare kan möta elevens behov. Den mer individuella undervisningen sker på mysore, vilket betyder att man utövar sin specifika sekvens och blir undervisad enskilt.

Grundkurs; för nybörjare och mycket grundläggande. Grundnivå.

Grundkurs/Fortsättning;
ledd klass och grundläggande.
Regelbundna teknikfördjupningar samt börja lära sig ordningen på sekvensen för individuell undervisning som kallas för mysore. Grund/fortsättningsnivå.

Fortsättning & mysore; ledd och delvis ledd klass.
Mysore (selfpractice) är för de som är bekanta med sekvensen och vana utövare. Fortsättning/avancerad nivå.

Mysore; innebär att du utövar din sekvens på egen hand och får individuell undervisning. Varje termin ingår gemensamma teknikgenomgångar med olika teman (vissa tisdagar). Passar dig som kan göra solhälsningarna på egen hand. Fortsättning/Avancerad nivå.

Bilder på Hilda i olika yogaställningar

Ashtanga yoga är en av de mest fysiska yoga metoderna. Vi erbjuder nybörjare fortsättning och avancerad nivå.


Hathayoga; är inte en förutbestämd sekvens. Positioner och teman utgår från deltagarnas förutsättningar och behov. Positionerna byggs upp från grunden och blir sedan sekvenser. Passar dig som vill ha ett lugnare tempo, men ändå bli varm och jobba fysiskt med kroppen. Fokus på stretch , styrka i bål och rygg. Träna upp balans. Andning och avslappning. Finns både som grund och fortsättning.

Hathayoga Core & Stabilitet; fokus på djup muskulatur mage, rygg och axlar. Alla nivåer.

Hatha Core & Yin yoga; vi börjar med det dynamiska från hatha yoga och går sedan över till det stillsamma från yinyogan. Alla nivåer.

Hatha & Meditation; en klass som kombinerar fysisk yoga med både mjuka och dynamiska sekvenser och en lite längre mediation eller yoga nidra. Yoga nidra, även kallad yogisk sömn, är en guidad meditation som ofta utförs liggande. Den hjälper dig till ett djupare medvetandetillstånd när du observerar de olika aspekterna och lagren av sinnet. Det är lättillgängligt och inkluderande. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Alla nivåer.

Hela Du; Hela du syftar till den yogiska läran som inkluderar kropp, sinne, och själ. En guidad yoga+pilatesinspirerad rörelseklass med tapping. EFT tapping  (emotional freedom technique) är en kombination av kinesisk akupressur och modern psykologi, energipsykologi. Klassen fokuserar på att du som deltar ska hitta hem till dig själv och känna trygghet. Rörelserna bidrar till att nervsystemet kan komma till ro. Läraren guidar dig mjukt att hitta dina gränser, lyssna till din kropps subtila signaler; vad känns skönt, vad orkar jag idag, hur känns mitt ja och mitt nej. Klassen fokuserar även på både bygga styrka och smidighet samt avslappning. Alla nivåer.

Mjuk Vinyasa Flow; vi övar styrka, rörlighet, balans och smidighet i ett lugnt och skönt flöde, hela tiden med andning och närvaro i fokus. Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan och klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Genom klassen rör du dig på det sätt som känns rätt för dig och din kropp och du gör rörelserna efter din förmåga och dagsform. Om någon position skulle kännas för svår eller obekväm hjälper vi dig att modifiera positionen så att den passar just dig. Klassen avlutas med avslappning och minimassage av nacke och axlar (dock ej under Covid-tider). Alla nivåer.

Vinyasa flow; är en mer fysiskt utmanande form av
hatha yoga. Dynamiska sekvenser och flöden binds samman med andning.
Alla nivåer.

Yoga för män; hathayoga mer anpassad för män med betoning på
stretch, smidighet samt träna upp styrka i bål och rygg.
Finns som  fortsättning.

Hatha yoga är en fysisk yoga. Vi har nybörjarnivå, fortsättning och avancerad.


Yinyoga; är en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform där fokus ligger på att stimulera kroppens djupa bindväv kring lederna. Djup stretch där positionerna hålls under en längre stund. Avslappnande och stärkande. Yin yoga är för alla och är ett ypperligt komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och dina behov. Alla nivåer.

Pilates på matta; är en träningsform som bygger styrka och smidighet. I Pilates finns en stor variation av övningar som går att anpassa efter individen. Alla nivåer.

Yinyoga är för alla och passar bäst som komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och behov. Alla nivåer.


På gång hösten 2022:

WORKSHOP – YOGANS ÅTTA DELAR

Du vet säkert att asanas är de fysiska yogapositioner vi utför under våra klasser. Du kanske även känner till pranayama, yogiska andningstekniker. Men visste du att yoga ursprungligen var menat att vara en hel livsstil? Yoga Sutra är en skrift av Patanjali som beskriver de åtta delarna. Det är en guide till hur du lever ett meningsfullt och målmedvetet liv.

Patanjali definierade de åtta delarna som yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana och samadhi. De bildar en sekvens från det yttre till det inre.

Lär dig mer om de olika delarna och hur du kan göra dem till en del av din yogapraktik. Under denna workshop går vi igenom de åtta delarna och får sedan prova att föra in några av dem i en mjuk, ledd klass.

Vi startar med en pranayama, fortsätter sedan med teori och avslutar med en kortare ledd klass.

Datum: 19 november
Tid: 13:00-15:00
Lärare: Sarah Fürstenbach
Pris: 450 kr

Boka din plats här, eller mejla info@yogaochinrebalans.se


WORKSHOP 3 DECEMBER – PRANAYAMA OCH YINYOGA

En workshop med fördjupning i Pranayama, andningsövningar och yinyoga. Lärare Petrouchka Danielsson. Mer info kommer inom kort.

Datum: 3 december
Tid:  15:00-17:00
Lärare: Petrouchka Danielsson
Pris: 450 kr

Välkommen till oss oavsett om du vill yoga varje dag eller någon gång ibland. Yogastudion finns i Stocksund, Danderyd, 100 meter från Ica Tornet.

Kom igång genom att boka din plats – gå till sidan Boka och skapa ett konto. I butiken kan du sedan välja klippkort, terminskort eller en kurs.

Fördjupa din egen yoga. Våra utbildningar passar dig som vill utveckla sin egen praktik och/eller undervisning.