Klass, Kurs & Utbildning


Vår undervisning består av både instruktioner och mjuka
fysiska justeringar. Vår ambition är att undervisningen är
så tydlig som möjligt för att ge bästa kvalitet.

Ashtanga vinyasa yoga:

Grundkurs; för nybörjare och mycket grundläggande. Alla nivåer.

Fortsättning/grundkurs;
ledd klass och mycket grundläggande.
Regelbundna teknikfördjupningar samt börja lära sig ordningen på sekvensen för individuell undervisning som kallas för mysore.

Fortsättning & mysore; ledd och delvis ledd klass.
Mysore (selfpractice) är för de som är bekanta med sekvensen och vana utövare. Varje termin ingår gemensamma teknikgenomgångar med olika teman.

Mysore; innebär att du utövar din sekvens på egen hand och får
individuell undervisning. Avancerad nivå.

Bilder på Hilda i olika yogaställningar

Ashtanga yoga är en av de mest fysiska yoga metoderna. Vi erbjuder nybörjare fortsättning och avancerad nivå.


Hatha yoga; är inte en förutbestämd sekvens. Positioner och teman utgår från deltagarnas förutsättningar och behov. Positionerna byggs upp från grunden och blir sedan sekvenser. Passar dig som vill ha ett lugnare tempo, men ändå bli varm och jobba fysiskt med kroppen. Fokus på stretch , styrka i bål och rygg. Träna upp balans. Andning och avslappning. Finns som grund och fortsättning.

Hatha yoga core/stabilitet; fokus på djup muskulatur mage, rygg och axlar. Alla nivåer.

Hatha core & Yin yoga; vi börjar med det dynamiska från hatha yoga och går sedan över till det stillsamma från yin yogan. Alla nivåer.

Dynamisk yoga flow; är en mer fysiskt utmanande form av
hatha yoga. Dynamiska sekvenser binds samman med andning.
Finns som fortsättning.

Yoga lab; är en dynamisk och  mycket fysisk yoga med olika teman såsom huvudstående, handstående och andra mer fysiskt utmanade positioner som behöver en noggrann genomgång innan det utövas med hjälp av läraren. Finns som fortsättnings/avancerad nivå.

Mjuk Vinyasa Flow; vi övar styrka, rörlighet, balans och smidighet i ett lugnt och skönt flöde, hela tiden med andning och närvaro i fokus. Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan och klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Genom klassen rör du dig på det sätt som känns rätt för dig och din kropp och du gör rörelserna efter din förmåga och dagsform. Om någon position skulle kännas för svår eller obekväm hjälper vi dig att modifiera positionen så att den passar just dig. Klassen avlutas med avslappning och minimassage av nacke och axlar (dock ej under Covid-tider). Alla nivåer.

Yoga för män; är mer anpassad för män med betoning på
stretch, smidighet samt träna upp styrka i bål och rygg.
Finns som  grundkurs och fortsättning.

Slow flow med bollar; har ett mjukt flöde och följer dynamiska sekvenser. På klassen används yoga bollar som hjälper kroppen att slappna av djupare i bindväv och muskulatur. Alla nivåer.

Hatha yoga är en fysisk yoga. Vi har nybörjarnivå, fortsättning och avancerad.


Yinyoga; är en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform där fokus ligger på att stimulera kroppens djupa bindväv kring lederna. Yin yoga är för alla   och passar bäst som komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och behov. Alla nivåer.

Hatha & Yin yoga; är en skön och klass för dig som vill ha både det dynamiska från hatha yoga och det stillsamma från yin yogan.  Kombinationen fysisk aktivitet som trappas ner steg för steg ger en fantastisk återhämtning och ro, både fysiskt och mentalt.
Finns som Hatha & Yin och Hatha Core & Yin.

Medicinsk yoga; brukar bestå av andnings-, kropps- och meditationsövningar och passar den som behöver anpassade yogarörelser efter sina egna behov. Stolar används om man ej kan sitta på golvet. Alla nivåer.

Pilates på matta; är en träningsform som bygger styrka och smidighet. I Pilates finns en stor variation av övningar som går att anpassa efter individen. Alla nivåer.

Ungdomsyoga 13-17 år; en dynamisk yogaklass där vi jobbar med relationen till kroppen genom övningar som fokuserar på balans och koordination men också smidighet och koncentration. Tid finns även för andningsövningar och djupavslappning. Ungdomsyoga är ett roligt sätt att stärka självkänslan. Genom att yoga regelbundet ökar du din energi samtidigt som du kan minska känslor av stress. Klasserna ger dig möjlighet att utveckla fysisk styrka, uthållighet, tålamod, och acceptans av den egna kroppen. Höstterminen 2021 pågår kursen måndagar 23 augusti – 6 december, 15 tillfällen, pris 2 200 kr. Lärare Jeanette Capocci. 13-17 år

Yinyoga är för alla och passar bäst som komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och behov. Alla nivåer.


Utbildningar hösten 2021:

Justeringar & egen praktik (del 1).
Fördjupningskurs/vidareutbilning. På plats eller online med zoom.

Lärare: Hilda
Start: 27 augusti 2021
Läs mer:   

Fördjupa din egen yoga. Våra utbildningar passar dig som vill utveckla sin egen praktik och/eller undervisning.