Klass, Kurs & Utbildning


Vår undervisning består av både instruktioner och mjuka
fysiska justeringar. Vår ambition är att undervisningen är
så tydlig som möjligt för att ge bästa kvalitet.

Ashtanga vinyasa yoga:

Grundkurs; för nybörjare och mycket grundläggande. Grundnivå.

Fortsättning/grundkurs;
ledd klass och mycket grundläggande.
Regelbundna teknikfördjupningar samt börja lära sig ordningen på sekvensen för individuell undervisning som kallas för mysore. Grund/fortsättningsnivå.

Fortsättning & mysore; ledd och delvis ledd klass.
Mysore (selfpractice) är för de som är bekanta med sekvensen och vana utövare. Fortsättning/avancerad nivå.

Mysore; innebär att du utövar din sekvens på egen hand och får
individuell undervisning. Varje termin ingår gemensamma teknikgenomgångar med olika teman (vissa tisdagar). Avancerad nivå.

Bilder på Hilda i olika yogaställningar

Ashtanga yoga är en av de mest fysiska yoga metoderna. Vi erbjuder nybörjare fortsättning och avancerad nivå.


Hatha yoga; är inte en förutbestämd sekvens. Positioner och teman utgår från deltagarnas förutsättningar och behov. Positionerna byggs upp från grunden och blir sedan sekvenser. Passar dig som vill ha ett lugnare tempo, men ändå bli varm och jobba fysiskt med kroppen. Fokus på stretch , styrka i bål och rygg. Träna upp balans. Andning och avslappning. Finns både som grund och fortsättning.

Hatha yoga core/stabilitet; fokus på djup muskulatur mage, rygg och axlar. Alla nivåer.

Hatha core & Yin yoga; vi börjar med det dynamiska från hatha yoga och går sedan över till det stillsamma från yin yogan. Alla nivåer.

Vinyasa flow; är en mer fysiskt utmanande form av
hatha yoga. Dynamiska sekvenser och flöden binds samman med andning.
Alla nivåer.

Yoga lab; är en dynamisk och  mycket fysisk yoga med olika teman såsom huvudstående, handstående och andra mer fysiskt utmanade positioner som behöver en noggrann genomgång innan det utövas med hjälp av läraren. Fortsättning/avancerad nivå.

Mjuk Vinyasa Flow; vi övar styrka, rörlighet, balans och smidighet i ett lugnt och skönt flöde, hela tiden med andning och närvaro i fokus. Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan och klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Genom klassen rör du dig på det sätt som känns rätt för dig och din kropp och du gör rörelserna efter din förmåga och dagsform. Om någon position skulle kännas för svår eller obekväm hjälper vi dig att modifiera positionen så att den passar just dig. Klassen avlutas med avslappning och minimassage av nacke och axlar (dock ej under Covid-tider). Alla nivåer.

Yoga för män; hathayoga mer anpassad för män med betoning på
stretch, smidighet samt träna upp styrka i bål och rygg.
Finns som  grundkurs och fortsättning.

Slow flow med bollar; har ett mjukt flöde och följer dynamiska sekvenser. På klassen används yoga bollar som hjälper kroppen att slappna av djupare i bindväv och muskulatur. Alla nivåer.

Hatha yoga är en fysisk yoga. Vi har nybörjarnivå, fortsättning och avancerad.


Yinyoga; är en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform där fokus ligger på att stimulera kroppens djupa bindväv kring lederna. Djup stretch där positionerna hålls under en längre stund. Avslappnande och stärkande. Yin yoga är för alla och är ett ypperligt komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och dina behov. Alla nivåer.

Hatha & Yin yoga; är en skön och klass för dig som vill ha både det dynamiska från hatha yoga och det stillsamma från yin yogan.  Kombinationen fysisk aktivitet som trappas ner steg för steg ger en fantastisk återhämtning och ro, både fysiskt och mentalt.
Finns som Hatha & Yin och Hatha Core & Yin.

Medicinsk yoga; andnings-, kropps- och meditationsövningar som passar den som behöver anpassade yogarörelser efter sina egna behov. Stolar används om man ej kan sitta på golvet. Alla nivåer.

Pilates på matta; är en träningsform som bygger styrka och smidighet. I Pilates finns en stor variation av övningar som går att anpassa efter individen. Alla nivåer.

Yoga för ungdomar är en mjuk dynamisk yogaklass där vi jobbar med relationen till kroppen genom övningar som fokuserar på balans och koordination men också smidighet och koncentration. Tid finns även för andningsövningar och djupavslappning. Ungdomsyoga är ett roligt sätt att stärka självkänslan. Genom yoga kan du öka du din energi samtidigt som du minskar stress nivåerna. Klasserna ger dig möjlighet att utveckla fysisk styrka, uthållighet, tålamod, och acceptans av den egna kroppen.

Yinyoga är för alla och passar bäst som komplement till annan fysisk träning. Alla positioner kan anpassas till just din kropp och behov. Alla nivåer.


Utbildningar hösten 2021:

Justeringar & egen praktik (del 1).
Fördjupningskurs/vidareutbilning. På plats eller online med zoom.

Lärare: Hilda
Start: 27 augusti 2021
Läs mer:  

Välkommen till oss oavsett om du vill yoga varje dag eller någon gång ibland. Yogastudion finns i Stocksund, Danderyd, 100 meter från Ica Tornet.

Kom igång genom att boka din plats – gå till sidan Boka och skapa ett konto. I butiken kan du sedan välja klippkort, terminskort eller en kurs.

Fördjupa din egen yoga. Våra utbildningar passar dig som vill utveckla sin egen praktik och/eller undervisning.